top of page

Minnestund

Oppdatert: 11. jun. 2021

En minnestund er en viktig samling som mange ønsker å ha for å minnes den som har gått bort.

Vi opplever at mange synes det er godt å møtes og treffe personer man gjerne ikke har sett på lenge. I minnestunden etterpå er det rom for både taler og bildefremvisninger i en mer uformell setting som det er lett og sette pris på.

Mange spør oss om hvor mange som pleier å komme til en minnestund. Det er et vanlig spørsmål å stille, men et svært vanskelig spørsmål å besvare. Her har vi listet opp 5 punkter som kanskje kan hjelpe deg i planleggingen:


  1. Invitasjoner. Familien velger selv antallet de ønsker å invitere. På mange steder vil det gjerne være generelle normer for hvilke personer man bør inkludere til en minnestund. Det er alltid positivt å prate med noen i nærområdet om hvem de mener er best å invitere. For å kunne forutse hvor mange personer man skal bestille til, kan det være lurt å lage seg en liste over hvem som skal være med. Det skjer i mange begravelser at noen som skulle vært invitert ikke får invitasjon. Her skjer det derfor mange misforståelser.

  2. Spre ordet til flere For å hjelpe til med å nå ut til flest mulig, er det anbefalt å opplyse i dødsannonsen om man skal holde en minnestund etterpå eller ikke. Begge alternativer er veldig vanlig, samtidig som mottakerne vet hva planen er.

  3. Sted (Se også vår oversikt over lokaler til minnestund her) Holder som regel til i huset til de nærmeste pårørende, alternativt i et lånt lokale. I begge alternativer er det vanlig å minnes den avdøde med et felles måltid. Hvis minnestunden skal arrangeres på en hjemmeadresse kan det være lurt å be om hjelp på forhånd til både klargjøring og opprydding etterpå.

  4. Mat og drikke (Se vår meny her)

Det er normalt at man selv velger hvilken mat

og drikkemeny man ønsker. Vi erfarer at mange velger det samme som den avdøde ville ha ønsket. Dette er selvsagt individuelt. Det er ofte utfordrende å vite hvor mange som kommer. Vi anbefaler å alltid bestille til noen ekstra, slik at man er sikker. Dersom man bestiller suppe ifra vår meny, må man være ekstra påpasselig med at man beregner rikelig. Dette fordi det ikke er like lett å øke bestillingen kort tid i forveien. Den muligheten har man eksempelvis ved å velge assorterte snitter som vi selger mest av. Kokke & Serveringstjenester tilbyr assistanse til å ta hånd om hele minnestunden slik at dere ikke trenger å tenke på noe. Da kan dere komme til duk og dekket bord, uten å tenke på noe. Vi tilbyr en pakke hvor vi står for alt ifra oppdekking, servering, mat, drikke, duker, lys, servietter, kaffe/te, kaffemat og øvrig tilbehør samt all opprydning. Se mer her: https://www.kokkeogserveringstjenester.no/minnestund

5. Taler Det er alltid kjekt å ha med noen som ønsker å si noen ord om den avdøde. Avtal gjerne dette på forhånd. Det er mange som ønsker å si noen ord uoppfordret, særlig om dette legges til rette for. Informer gjerne om dette når dere ønsker velkommen.


0 kommentarer

Comments


bottom of page